Meny
 

TURMAT

En viktig ting når du skal ha barna med på tur, er turmat som barna liker. Å lage mat ute er dessuten både moro, lærerikt og spennende. Her finner du våre favoritt-retter du kan putte i sekken neste gang du skal ut på tur.

Inspirasjon til turmat

OMELETTMUFFINS

 

Omelettmuffins er mettende, proteinrikt og perfekt som turmat. Fyllet kan varieres i det uendelige; tomat, sopp, skinke, brokkoli, soltørkede tomater – her er det kun fantasien som setter grenser.


Dette trenger du:
10 store egg
1 - 1 1/2 ts salt
1/4 - 1/2 pepper


Eksempel på fyll:
Skinke og ost
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkkrydder
1/2 ts sennep
90 g revet ost
90 g skåret skinke


Slik gjør du det:
Varm opp ovnen til 200 grader.
Smør 12 muffinsformer eller bruk silikonformer.
Visp eggene sammen med salt og pepper
Rør inn krydder, skinke og ost.
Hell det opp i muffinsformene slik at ca 2/3 dekkes.
Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter.

 

 

PANNEKAKE PÅ BÅL

 

Aller mest stas er det å steke pannekaker over åpen ild. Lag pannekakerøren hjemme og hell den over på en flaske. Bruk en stekepanne med langt skaft, og ta med en trestekespade eller noe annet til å snu pannekakene med, om du ikke er dreven nok til å snu dem i lufta.


Dette trenger du:
4 stk egg
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk


Slik gjør du det:
Bland mel og salt.
Tilsett halvparten av melken.
Rør godt til en tykk og klumpfri røre.
Tilsett resten av melken.
Visp inn egg og la røren svelle i ca. 1/2 time.
Stekes på hver side i 1-2 minutter.

 

 

PINNEBRØD

 

Pinnebrød er en turklassiker. Jakten etter den perfekte
pinnen, nøye spikking og rulling av deigen – før vi setter
oss rundt bålet og venter på det store øyeblikket,
når fargen er gylden og brødet kan nytes.
Uforglemmelige minner for både store og små.


Dette trenger du:
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje
2 dl lunkent vann
For å øke luksusfølelsen; tilsett sjokolade og mandler.
Eller hva med å fylle deigen med chorizopølse og ost?


Slik gjør du det:
Blande det tørre.
Spe med vann og olje til du får en smidig deig.
Del deigen i fire emner.
Trill til pølser i passende lengder.
Tvinn dem rundt en pinne og stek på bål eller grill.
Ferdig når deigen har fått gylden farge og slipper pinnen.

Sist endret - 05 september 2018